Klubbens historie

Som det fremgår af klubbens logo, er klubbens oprindelige navn Song Sim Sae Sim Helsinge Taekwondo Dojang.  I daglig tale blot Helsinge Taekwondo Klub.

Song Sim – betyder “vil det bedste”.
Sae Sim – betyder “med hjertet”.
Dojang – betyder det sted (jang) hvor man udøver sin kunst (do).

Navnet er inspireret af den stiftende udøvers træner, Sabumnim Ko. De klubber han har et tæt forhold til hedder også Sae Sim.  Klubben navn er således også en angivelse af hensigten med klubben:

Vi vil det bedste og vi vil gøre det med hjertet.

Og den hensigt og tilgang til klubben og dens medlemmer, bevarer vi den dag i dag.

1994

Dojangen/Klubben startede den 15. marts 1994 i kælderen under Sabumnim Morten Jensens hus i Østergade, Helsinge. Eleverne var fire drenge fra realskolen der gik i samme første klasse.

De fik med det samme følgeskab af Sabumnim Mortens søn Tais på fire år. Bestyrelsen bestod af elevernes forældre

Grundtanken for klubbens eksistens var og er den dag i dag, at det er forældrene der skal drive klubben og Sabumnim og andre sortbælter der skal forestå træningen.
Familien betyder meget i Song Sim Sae Sim Dojang og mange familier har været med til at præge udviklingen af klubben i tidens løb. Det er også en af grundværdierne i klubben af hele familien skal kunne træne Taekwondo.

1995

Klubben var i kælderen i et par år og der var træning en gang om ugen og der var graduering sommer og vinter. Klubben deltog også på div. vinter og sommerlejr. I denne periode fik alle eleverne også prøvet at kæmpe ved et stævne.

1996

I slutningen af 1996 fik Sabumnim Morten kontakt med en af sine gamle elever fra København og det var ”Madsen”. Han havde også to børn der gerne ville træne med. Og så var der ikke længere plads i kælderen, så træningen blev henlagt til Helsinge Realskole. Her blev trænet to gange om ugen og der kom flere elever til hovedsageligt fra realskolen.

2000

Det kostede mange penge, at være på Helsinge Realskole, så efter overvejelser og samarbejde med kommunen, blev træningen flyttet til Helsinge skole i 2000. Her voksede klubben pludselig, og det betød at der kunne etableres et hold mere. Så nu var der hold for de øvede og for begynderne.
Der kom også gang i kamptræningen og klubben var i en år række med ved SM og DM og vandt indtil flere titler til klubben.

2002

Der var igen for lidt plads og efter to sæsoner på Helsinge Skole, flyttede klubben til Helsinge hallen – hvor klubben stadig træner den dag i dag.

2004

Den 15. marts 2004 havde Song Sim Sae Sim Helsinge Dojang eksisteret i 10 år! Dagen blev fejret med en stor fælles træning med over 100 deltagere fra Nordsjælland og København.

Efter næsten ni års træning fik klubben sine første sortbælter ved en stor graduering i København og to af dem havde været med fra starten i 1994.

2005

I efteråret 2005 havde Helsinge Taekwondo hele fem hold: Micro – Taekwondo kids – Nybegyndere hold – Øvede hold – Sortbælte hold – Kamp hold.

Historien om Song Sim Sae Sim Helsinge Dojang fortæller historien om en klub i konstant udvikling. Men også en klub som var underlagt almindelige strømninger. De unge i klubben søgte uddannelse og job og fraflyttede området og fik længere til klubben og fik sværere ved at bevare relationen. Og da de unge forsvandt havde deres forældre måske mindre incitament til at involvere sig. 

Det er en ting som vi skal lære af i Song Sim Sae Sim Helsinge Dojang. Vi er en gruppe af aktive og involverede forældre, og vi skal nok nå tidligere tiders størrelse og succes. Vores mål er at vokse støt og roligt gennem initiativer som fx Kampsports-Event 2014 og ved i første omgang at udbrede kendskabet til klubben i lokalområdet.

2014 – 2015

I denne periode havde klubben Allan Frost som cheftræner, og fokus var på traditionel taekwondo, grundteknik og kamptræning. Det sidste kom mest til udtryk i minicamps og træningsweekender. Det foregik i samarbejde med Fredensborg og Helsingør Taekwondo – og bød på lærerige og sociale oplevelser. 

I den periode Allan Frost var cheftræner i Helsinge Taekwondo Klub droppede vi børnebælterne til stor glæde for de unge udøvere. 

Allan Frost vil blive husket for at reagere da klubben havde brug for en sportsligt ansvarlig, for de hårde træningspas, for engagementet i de sociale begivenheder og alle de gode taekwondo-historier. 

2016-2017

Morten Jensen, klubbens stifter, arrangeret et samarbejde med Tom Foged, Frederikssund Taekwondo Klub. Tom Foged påtager sig at flytte klubbens udøvere et stykke nærmere 1. dan. Og klubben får dermed ain første sortbælte i mange år i Henrik Adamsen, som gradueres på Bosei 10. december 2016.

December 2017 gradueres Kurt Petersen og Ture Alsvik til 1. dan på Bosei – og bliver dermed klubbens første medlemmer som går hele vejen fra 10. kup til 1. dan i Helsinge Taekwondo Klub.