Bælter

BeltsI Taekwondo skal du først igennem 10 bælteprøver, før du kan gå op til din første sortbælteprøve. Man skelner mellem kup-grader og dan-grader.  Kup-graderne er elev/amatør graderne. Der er ialt 10 kupgrader, som starter bagfra med 10. kup til og med 1. kup.
Dan-graderne kaldes også af nogle for ekspert-graderne. De er alle sorte, og af dem er der også 10. Disse starter med 1. dan og jo højere graduereret man er, stiger man i dan-graderne.
10. dan er således den højst opnåelige grad man kan få, og der er kun ganske få i hele verden, der har 10. dan. Vores første og tidligere koreanske landstræner har i sommeren 2004 opnået 9. dan.

Hvis man opnår sort bælte inden man er fyldt 15 år, anvendes et særligt bælte og graden kaldes Poom (f.eks. 2 Poom). Kravene til de enkelte bælteprøver er fastsat af Dansk Taekwondo Forbund i samarbejde med World Taekwondo Federation og Kukkiwon – World Taekwondo Headquarters i Korea.

Du kan se videoer af de Poomse (sammensatte teknikker/handlinger), som det kræves at man (som minimum) lærer for at kunne stige i kupraderne. De forskellige sammensatte teknikker er blot en del af det pensum som man skal kunne til en graduering.

 

Har du fået lyst til at vide mere?

Læs om taekwondo.
Læs om børn og taekwondo.
Læs om bælterne.
Læs om graduering.
Læs om Poomse/Taegeuk.
Læs om pensum.
Læs vores værdigrundlag.
Læs vores elevregler.
Læs om klubbens historie.
Se hvem der driver klubben.
Se hvad det koster at gå til Taekwondo i Helsinge.