Børn og Taekwondo

Er Taekwondo noget for børn?

Taekwondo er en sport, hvor man træner disciplin, ydmyghed og fightervilje. Man lære respekt for andre, og man udvikler sig som menneske gennem træningen. Men det er vigtigt at træningen passer til børnenes alder. Børn kan starte på vores Børnehold når de er 4 år. Når de er 8 år kan de starte på vores Begynderhold. Her er de nemlig i stand til at koncentrere sig om de enkelte øvelser.

Er du i tvivl om taekwondo er noget for dit barn? Læs mere om Taekwondo og børn – og se de Oftest Stillede spørgsmål!

Taekwondo er for alle

Taekwondo er en sport hvor alle kan deltage: Børn, unge og ældre, drenge, piger, mænd og kvinder, uden hensyn til hudfarve, nationalitet eller tro. Vi vil gerne have udøvere i alle aldre – og derfor har vi både et børnehold og et begynder/familiehold hvor forældre er MEGET velkomne til at træne med. Faktisk er det en god måde at få både motion og familie-kvalitetstid på.

Vi i Helsinge Taekwondo Klub har ikke en defineret målgruppe: Taekwondo er for alle!
Men vi tilstræber – og ser meget  gerne – at specielt de unge, som fravælger den store holdsport-genre (fodbold, håndbold osv.), ser Taekwondo som et godt alternativ. Vi vil rigtig gerne være sporten for de børn og unge, som af den ene eller anden grund ikke “passer ind” i de typiske sportsgrene.
Vi vil meget gerne give alle en meningsfyldt sport. En sport med fokus på både kroppen og det mentale.

Taekwondo udmærker sig, og adskiller sig, ved at give selvtillid til individet. Taekwondo er en sport hvor man ikke spiller bolden videre, men – billedligt talt – selv griber den og udvikler sig individuelt. Og selvom fokus er på det enkelte menneske , er der masser af holdånd i dojangen/træningsalen. Alle hjælper hinanden og vi har et rigtigt godt sammenhold i klubben. Det er helt sikkert resultatet af et trygt træningsmiljø, hvor ingen drukner i mængden og alle bliver hørt.

Har du fået lyst til at vide mere?

Læs om taekwondo.
Læs om børn og taekwondo.
Læs om bælterne.
Læs om graduering.
Læs om pensum.
Læs om Poomse / Taegeuk.
Læs vores værdigrundlag.
Læs vores elevregler.
Læs om klubbens historie.
Se hvem der driver klubben.
Se hvad det koster at gå til Taekwondo i Helsinge.