Hvad er Taekwondo?

Taekwondo er en koreansk kampsportTaekwondo er en koreansk kampsport som kan føre sin historie mere end 2000 år tilbage. Taekwondo har udviklet sig til en international anerkendt sportsgren, og har været en del af De Olympiske Lege siden 1988. For mange er Taekwondo meget mere end en actionfyldt kampsport:

  • Det er en livsstil
  • Det er et socialt netværk
  • Det er en livsindstilling med værdier som respekt, disciplin, selvtillid mv. som nøgleord
  • Det giver personlig sikkerhed

Er Taekwondo farligt?

Nej. Den daglige træning giver både større smidighed, styrke og hurtighed. Ved konkurrencer, som er frivillige, forebygges skader igennem regler og udstyr, og i forhold til andre kontaktidrætter (fodbold, håndbold mv.) er der meget få skader i Taekwondo.

Er Taekwondo andet end træning?

Ja. Udover de sociale arrangementer i klubben, mødes klubberne til fællestræninger og weekend arrangementer. Endvidere arrangerer forbundet bl.a. sommerlejre, hvor det kammeratlige samvær er hovedformålet. Vi mødes også i konkurrencer, hvor der konkurreres efter internationale regler, i både kamp med kontakt og i teknik, hvor der primært konkurreres i figurøvelser, selvforsvar og gennembrydning.

Hvorfor Taekwondo?

Taekwondo er en sport, hvor man både får rørt sig fysisk, og bliver stærk, smidig og hurtig. Samtidig er mental styrke, ro og disciplin nogle af vores nøgleord. Taekwondo er jo en kampsport, så der er også mulighed for, at tage ud til stævner og kæmpe mod andre ligesindede.

Taekwondo er for alle

Taekwondo er en sport hvor alle kan deltage: Børn, unge og ældre, drenge, piger, mænd og kvinder, uden hensyn til hudfarve, nationalitet eller tro. Taekwondo kræver dog at man er i stand til at koncentrere sig og lytte til trænerens instruktioner, så en god alder at starte med at træne taekwondo er omkring 7 års alderen eller senere – og forældre er velkomne til at træne med. Faktisk er det en god måde at få både motion og familie-kvalitetstid på.

Har du fået lyst til at vide mere?

Læs om taekwondo.
Læs om børn og taekwondo.
Læs om bælterne.
Læs om graduering.
Læs om pensum.
Læs om Poomse / Taegeuk.
Læs vores værdigrundlag.
Læs vores elevregler.
Læs om klubbens historie.
Se hvem der driver klubben.
Se hvad det koster at gå til Taekwondo i Helsinge.